€1260,-

2 - 9 November 2019

JONGVOLWASSENENREIS (22-35) NAAR ISRAËL 

Wil je meer over de Bijbel ontdekken? En daarnaast ook nog ANDERE Super leuke dingen doen?

 

Ga dan voor een levensveranderende ervaring mee naar Israël!

HET LAND WAAR DE BIJBEL TOT LEVEN KOMT

Wij zijn enthousiast over Jezus en het land van de Bijbel. Dit enthousiasme willen we graag met je delen in een onvergetelijke ervaring. Je zult genieten van het land maar ook opgebouwd worden in je geloof. Daarnaast vinden wij het tof om te connecten met God en met elkaar. Naast goede studies zal er ook genoeg tijd zijn om te chillen en leuke activiteiten te doen. 

 We zullen het hele land Israël doorkruisen en lopen op plekken waar Jezus Zijn discipelen onderwees. 

Jeruzalem mag in deze Experience natuurlijk niet ontbreken. In de hoofdstad staan Bijbelstudies en veel bijzondere plekken op de planning, je zult in de stad zijn waar Gods reddingsplan is begonnen. In de dagen die daarop volgen trekken we verder naar het zuiden; we gaan dobberen op de dode zee, beklimmen Massada, slapen bij bedoeïenen in de woestijn en zul je ervaren hoe het is om op een kameel te rijden.

 

De laatste dag brengen we door in Eilat waar we nog heerlijk aan het strand kunnen chillen.

We bezoeken Caesarea, een prachtige Romeinse haven aan de Middellandse Zee. Ook de Golanhoogten in het Noorden wordt bezocht, waar ons een grote verassing te wachten staat. En net als Jezus en de discipelen zullen we ervaren hoe het is om te varen op het meer van Galilea. Daarnaast zullen we Kapernaüm bezoeken, een plek waar Jezus veel kwam en waarover veel beschreven staat in de Bijbel.

 

GEEF JE OP EN GA MEE!

*Voor het boeken van deze reis word je doorgestuurd naar de website van Mozaïek Travel. 

Het programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol Airport (Amsterdam) naar Ben Gurion Airport (Tel Aviv) en komen aan het begin van de avond aan. Met een comfortabele bus reizen we door naar Nethanya aan de kust. Na een heerlijke diner in het hotel heeft iedereen de avond vrij om te acclimatiseren.

 

Dag 2

’s Morgens zullen we onderwezen worden door (Messiaanse) gelovigen uit Israël. Je hoort ervaringen van de gemeentes en welke uitdagingen er in Israël liggen om in Jezus te geloven. Daarna brengen we een bezoek aan de schitterende Romeinse havenstad Caesarea. Vervolgens rijden we verder richting Galilea. We slapen op een fantastische locatie met een schitterend uitzicht over het meer van Tiberias/Galilea! ’s Avonds is het tijd voor een Bijbelstudie-avond in ons hotel. 

 

Dag 3

Vandaag starten we de dag met een boottocht op het meer van Galilea. Geweldig om God met elkaar op die plek groot te maken, maar ook een plek om even stil te worden, en te genieten van de aanwezigheid van Gods Geest. In de loop van de ochtend bezoeken we Kapernaüm, de plaats waar Jezus veel tijd met zijn leerlingen doorbracht. Vervolgens rijden we met de bus richting de Golan-hoogten. Op Mt. Benthal hebben we een schitterend uitzicht over Syrië. Een indrukwekkende plek om met elkaar te bidden voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. Die middag staat ons een mooie verrassing te wachten. Aan het einde van de dag reizen we terug naar Migdal voor een heerlijk diner en het mooie uitzicht vanaf ons balkon.

 

Dag 4

We verlaten Galilea en gaan op weg naar Jeruzalem. We bezoeken de doopplaats van Jezus (Quasr-el-Yahud). Daar klonk bij Jezus doop een stem uit de Hemel, die zei: “Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in wie Ik Mijn welbehagen heb!” We gaan vervolgens op naar Jeruzalem en bezoeken de Olijfberg, waar we een fenomenaal uitzicht hebben over de oude stad. We lopen van de Olijfberg naar beneden naar Getsemane en brengen daar enige tijd door. Hier werd de druk op Jezus zo groot, dat Hij bloeddruppels begon te zweten. De bus zet ons vervolgens af in ons hotel aan het begin van de Jaffa-straat (het moderne centrum van Jeruzalem).

 

Dag 5

Deze dag gaan we te voet op weg door de oude stad Jeruzalem. We bezoeken de oude stad van David. Neem je waterschoenen mee want we gaan wandelen door de (natte) tunnel van Hizkia. We vervolgen onze weg naar boven waar we een bezoek brengen aan het Davidson Centre en de zuidelijke opgangstrappen. Hier kunnen we lopen over de straat waar Jezus en zijn discipelen ook hebben gelopen. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Westelijke muur en zien we de hoogtepunten in de oude stad. Aan het begin van de avond bezoeken we het supermoderne Friends of Zion museum.

 

Dag 6

Vandaag beginnen we de dag in de Graftuin, een bijzondere plek midden in Jeruzalem, die ons in gedachten terugbrengt naar de Paasmorgen, de dag van de Opstanding van Jezus uit de dood! We zien vanuit de tuin ook Golgotha, de plek waar Jezus werd gekruisigd. In deze tuin hebben we een Bijbelstudie met elkaar en vieren we ook ‘De maaltijd des Heren’. Na ons bezoek brengt de bus ons de woestijn in. We reizen naar de Dode zee waar we kunnen dobberen op het zoute water van de laagste plek ter wereld. Na ons bezoek gaan we door naar de berg Massada. Deze beklimmen we te voet, een mooie uitdaging! Aan de andere kant van de berg dalen we af waar we zullen slapen bij de Bedoeïenen in tenten (Kfar Hanokdim), midden in de woestijn. 

 

 

Dag 7
We starten de dag met een kamelentocht door de woestijn. Hierna zullen we naar het uiterste zuiden van Israël rijden en hebben we de middag vrij voor een dagje strand in Eilat. Aan het eind van de dag maken we ons gereed om de sjabbat met elkaar te vieren. 

 

Dag 8

Vandaag is alweer onze laatste dag. Vanmiddag vliegen we naar huis. Maar we hebben nog een mooie ochtend voor de boeg. ’s Morgens kun je nog een heerlijke wandeling maken langs de rode zee. Aan het einde van de ochtend brengt de bus ons naar de luchthaven in Eilat. Vandaar vliegen we direct terug naar Amsterdam (Schiphol). Eenmaal thuis kunnen we nagenieten van dit onvergetelijke avontuur door Israël!

Deze reis is onderdeel van het Here I Am Experience programma. Bij dit programma horen 2 programmadagen in Nederland. Waarvan 1 dag voor de reis (12 oktober 2019) en 1 dag na afloop van de reis (reünie).  

HERE I AM

Here I Am wil jongvolwassenen motiveren om God te leren kennen, maar ook enthousiast maken om in Zijn plan betrokken te zijn en hen aanmoedigen om discipelen van Jezus Christus te zijn.

 

Wij geloven dat kennis van de Bijbel fundamenteel is om dit te bereiken.

BEZOEKADRES

STICHTING HERE I AM

Veldwade 20a

3439 LE Nieuwegein

 

BLIJF OP DE HOOGTE
  • White Youtube Icoon
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon

© 2019 FOUNDATIONHEREIAM. ORG